תאונות דרכים:
תאונות דרכים לעולם אינן צפויות, אלא רק שניות לפני התרחשותן. לעתים רבות התאונות מסתיימות בפציעות קשות של המעורבים בהן, ואף במוות.
המחוקק הישראלי קבע כי כל אדם שנפגע בתאונת דרכים, יהיה זכאי לפיצוי כספי בכל מקרה מבלי לבדוק מיהו האחראי לתאונה.
לרוב, לאחר תאונה עם נזקים, יש להמתין זמן מה על מנת לבחון אילו נזקים נותרו לצמיתות. עם זאת, לעיתים כאשר מדובר בפגיעות חמורות וקשות, ניתן לפנות באופן מיידי לבית המשפט על מנת שיפסוק פיצויי מיידי עד אשר יתברר מלוא הנזק (תשלום תכוף).
שכר הטרחה הנגבה על ידי משרדנו בתיקים אלו מוגדר בחוק ונע בין 8% ל-13% מהפיצויים (משתנה לפי הסטטוס שבו נגמר התיק – קרי האם הושגה בו פשרה או לא), כאשר הסכום משולם רק על בסיס הצלחה –עם קבלת הכסף. בכל מקרה, לפיצוי שנפסק, חברות הביטוח מחויבות לשללם גם שכ"ט עו"ד, כך שבסופו של דבר הפגיעה בתשלום לו זכאי הנפגע הוא מינימאלי.
נזיקין (תביעת חבויות):
בשונה מתביעות בגין תאונת דרכים, תביעות נזיקיות בגין רשלנות של גורם כזה או אחר, הינן מורכבות יותר, ממספר סיבות.
ראשית, על מנת להצליח בתביעה, יש להוכיח כי אותו גורם התרשל ובעקבות אותה התרשלות התרחש אותו נזק שנגרם לנפגע. בשונה מתאונות דרכים, כאן על התובע לצרף חוות דעת רפואיות מטעמו לשם הוכחת הנזק, ולממן את חוות הדעת עד לבירור התביעה. עם זאת, הפיצוי שנפסק בדר"כ בתביעות אלו גדול משמעותית מהפיצוי שנפסק בתביעות בגין תאונות דרכים.
בכל מקרה של תאונה, חשוב לתעד ולצלם את מקום המפגע, וכן לגייס עדים שראו את התאונה. כמו כן יש לפנות לקבלת טיפול רפואי מיידי, ולציין בדו"ח הרפואי הראשוני את נסיבות האירוע בכלליות.