רשלנות רפואית בפרוגסטרון

כעורכי דין ותיקים בתחום של רשלנות רפואית בהריון ובלידה, נתקלנו לא אחת במחדלים הקשורים לבדיקות פרוגסטרון וטיפול בפרוגסטרון. הורמון זה, שהוא קריטי להתפתחות תקינה של ההריון ולמניעת לידות מוקדמות, נמצא במוקד של מקרי רשלנות רפואית מורכבים שטיפלנו בהם לאורך השנים במשרדנו. בסקירה שלפניכם, נדון בנושא בהרחבה ונפרט על האפשרות לנקוט בצעדים משפטיים במצבים כאלו.

 

על תפקידו החיוני של הפרוגסטרון בגוף האישה

במהלך שנות עבודתנו בתחום הרשלנות הרפואית, נוכחנו לראות כיצד רמות לא מאוזנות של פרוגסטרון עלולות להוביל לסיבוכים משמעותיים בהריונות. הפרוגסטרון הוא הורמון מרכזי במערכת הרבייה הנשית, האחראי על הכנת רירית הרחם להשרשת הביצית המופרית ותומך בהתפתחות ההריון בשלביו המוקדמים. בתיקים רבים שטיפלנו בהם, ראינו כיצד מעקב לא נאות אחר רמות הפרוגסטרון הוביל לסיבוכים חמורים שהיו יכולים להימנע (קראו עוד על הנושא בויקיפדיה)

 

חשוב לדעת❗

בהריון תקין, רמות הפרוגסטרון עולות פי עשרה בהשוואה לנשים שאינן בהריון. מעקב צמוד אחר רמות אלו הוא קריטי, במיוחד בהריונות בסיכון גבוה. מניסיוננו המשפטי, התרשלות במעקב אחר מדד זה, עלולה להוביל לתוצאות הרות אסון.

 

מה תפקידו של הפרוגסטרון במניעת לידה מוקדמת?

אחד התחומים המורכבים ביותר בטיפול בפרוגסטרון, כפי שנתקלנו בו בתיקים רבים במשרדנו, הוא השימוש בהורמון למניעת לידות מוקדמות. טיפול בפרוגסטרון נרתיקי, מיועד לנשים עם צוואר רחם קצר, ומתחיל בדרך כלל בשבוע 19-23 להריון ונמשך עד שבוע 36. טיפול זה מפחית משמעותית את הסיכון לתסמונת מצוקה נשימתית אצל היילוד. במקביל, זריקות פרוגסטרון, המיועדות לנשים עם היסטוריה של לידות מוקדמות, מתחילות מוקדם יותר, בשבוע 14-16, וניתנות אחת לשבוע. נוכחנו לראות כי טיפול זה, כאשר ניתן כראוי, מפחית משמעותית את הסיכון ללידה מוקדמת וסיבוכים נוספים.

 

מקרי רשלנות רפואית בטיפול בפרוגסטרון

במסגרת עבודתנו, טיפלנו במגוון רחב של מקרי רשלנות בטיפול בפרוגסטרון. אחד המקרים השכיחים שנתקלנו בהם הוא אי ביצוע בירור מקיף על ידי הרופא המטפל טרום מתן הטיפול.
ראינו מקרים רבים בהם הרופאים התעלמו מההיסטוריה הרפואית של המטופלת, לא בדקו אילו תרופות נוספות היא נוטלת, וחטאו באי זיהוי גורמי סיכון משמעותיים. במקרים אחרים, נתקלנו בהתעלמות מוחלטת ממחלות רקע שהיו יכולות להשפיע על הטיפול.

לקריאת פסקי הדין שטיפלנו בהם >>>

 

חשיבות הבדיקות המקדימות לטיפול בפרוגסטרון

לאורך שנות פעילותנו נתקלנו במקרים רבים בהם רופאים לא ביצעו את הבדיקות המקדימות הנדרשות לפני התחלת טיפול בפרוגסטרון. למשל, אנו רואים חשיבות קריטית בהנחיית המטופלת להפסיק נטילת גלולות למניעת הריון כארבעה שבועות לפני בדיקת רמות הפרוגסטרון. הגלולות מכילות פרוגסטרון ועלולות לשבש את תוצאות הבדיקה. התעלמות מפרט חשוב זה היא, לדעתנו המקצועית, בבחינת רשלנות רפואית.

 

פרוגסטרון והקשר שלו להיסטוריה הרפואית של המטופלת

ישנה חשיבות קריטית לבחינת ההיסטוריה הרפואית המלאה של המטופלת לפני התחלת טיפול בפרוגסטרון. גורמים כמו עישון, עודף משקל, לחץ דם גבוה, או היסטוריה משפחתית של קרישיות יתר עלולים להשפיע משמעותית על בטיחות הטיפול. התעלמות מגורמים אלו מהווה, לדעתנו, רשלנות רפואית חמורה.

 

חשיבותו של מעקב רפואי נאות במהלך טיפול בפרוגסטרון

כעורכי דין העוסקים בליווי משפחות שנפגעו מרשלנות רפואית בהריון, אנו נתקלים תדיר במקרים של טעויות במינון ובמעקב אחר טיפולי פרוגסטרון. רופאים רבים נכשלים בהתאמת המינון הנכון למצבה הספציפי של המטופלת, מזניחים את המעקב אחר תופעות הלוואי, ולעיתים אף מתעלמים מתלונות המטופלות. במקרה שטיפלנו בו לאחרונה, מטופלת סבלה מתופעות לוואי חמורות של הפרוגסטרון, אך הרופא המטפל פטר את תלונותיה כחרדה גרידא, דבר שהוביל להחמרה משמעותית במצבה.

 

תפקיד הפרוגסטרון בהריונות מרובי עוברים

בתיקים שטיפלנו בהם הנוגעים להריונות מרובי עוברים, זיהינו כי רמות הפרוגסטרון דורשות מעקב קפדני במיוחד. במקרים אלו, רמות הפרוגסטרון צריכות להיות גבוהות משמעותית בהשוואה להריון יחיד. לצערנו, נתקלנו במקרים רבים בהם הרופאים לא התאימו את הטיפול ההורמונלי למצב המיוחד של הריון מרובה עוברים, דבר שהוביל לסיבוכים מיותרים ואף לאובדן הריון במקרים מסוימים.

 

מתי יש חשד לרשלנות רפואית בטיפול בפרוגסטרון?

במהלך שנות עבודתנו, זיהינו מספר סימני אזהרה המצביעים על רשלנות אפשרית בטיפול בפרוגסטרון. ראשית, כאשר הרופא לא מבצע בדיקות מקדימות מקיפות לפני תחילת הטיפול. שנית, כשאין מעקב סדיר אחר רמות ההורמון בדם. שלישית, כאשר יש התעלמות מתופעות לוואי משמעותיות שהמטופלת מדווחת עליהן.

 

חשיבות התיעוד הרפואי בתביעות רשלנות רפואית הנוגעות לטיפול בפרוגסטרון

מניסיוננו המקצועי, תיעוד רפואי מדויק ומפורט הוא קריטי בתביעות הקשורות לטיפול בפרוגסטרון. אנו ממליצים למטופלות לתעד כל תופעת לוואי, כל שיחה עם הרופא המטפל, וכל שינוי במצבן הרפואי. במקרים רבים שטיפלנו בהם, תיעוד מדויק הוא שיצר את ההבדל בין הצלחה לכישלון בתביעה.

 

היקף הפיצויים שניתן לקבל במקרי רשלנות בטיפול בפרוגסטרון

הפיצויים יכולים לכלול מספר מרכיבים: פיצוי בגין אובדן הריון, פיצוי בגין נזקים שנגרמו לעובר או ליילוד, פיצוי על הוצאות רפואיות נלוות, ופיצוי על סבל ועוגמת נפש. במקרים של נזק מתמשך, הפיצויים עשויים לכלול גם אובדן כושר השתכרות עתידי והוצאות טיפול מתמשכות.

הפיצויים בתביעות אלו עשויים להיות משמעותיים במיוחד, שכן הם צריכים לכסות נזקים ארוכי טווח ולעיתים אף נזקים לכל החיים, שיש להם השלכות כלכליות על היילוד (אם שרד) ועל בני משפחתו.

 

חשיבות המעקב אחר תופעות הלוואי של פרוגסטרון

לאורך שנות עבודתנו בתחום, למדנו להבחין בין תופעות לוואי שכיחות ובטוחות של פרוגסטרון לבין אלו המהוות סימן אזהרה מסוכן. שינויים קלים במשקל או במצב הרוח הם תופעות שכיחות, אך קשיי נשימה, לחץ בחזה, או דימומים חריגים מחייבים התייחסות מיידית. לצערנו, טיפלנו במקרים רבים בהם רופאים התעלמו מתסמינים מדאיגים אלו, דבר שהוביל לסיבוכים חמורים – הן לאם לעתיד והן לעובר.

 

⭐טיפ הזהב⭐

אנו ממליצים למטופלות לנהל יומן מסודר של כל תופעות הלוואי שהן חוות במהלך הטיפול בפרוגסטרון, כולל תיעוד מדויק של תאריכים ושעות. תיעוד זה עשוי להיות קריטי במקרה של תביעת רשלנות רפואית.

איך נראה תהליך התביעה במקרי רשלנות בטיפול בפרוגסטרון?

כמשרד עורכי דין המלווה מזה שנים ארוכות מגוון של תיקי רשלנות רפואית מורכבים, פיתחנו בקיאות ייחודית בטיפול בתביעות הקשורות לפרוגסטרון. תהליך הכנת התביעה במשרדנו, כולל איסוף תיעוד רפואי מקיף, התייעצות עם מומחים רפואיים מובילים בתחומם וניתוח מעמיק של הקשר הסיבתי בין הטיפול הרשלני לנזק שנגרם. אנו מקפידים על בחינת כל היבט בטיפול ההורמונלי, החל מהבדיקות המקדימות, דרך התאמת המינון, ועד למעקב אחר תופעות הלוואי. ניסיוננו העשיר בתחום מאפשר לנו לזהות במהירות נקודות כשל בטיפול ולבסס את התביעה על ראיות מוצקות. במקביל, אנו דואגים לליווי אישי ורגיש של המטופלות לאורך כל ההליך המשפטי.

 

 

אנו במשרד עורכי הדין לרשלנות רפואית – שטובר וטולדנו, רואים חשיבות עליונה בהעלאת המודעות לנושא הטיפול בפרוגסטרון והסיכונים הכרוכים בו. מניסיוננו הרב בתחום, זיהינו כי מקרים רבים של רשלנות היו יכולים להימנע באמצעות מעקב רפואי קפדני יותר והקשבה אמיתית לתלונות המטופלות.

אם את או יקירייך נפגעתם כתוצאה מטיפול רשלני בפרוגסטרון, אנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם משרדנו לייעוץ ראשוני ללא התחייבות. כמשרד המתמחה בתיקים מורכבים, נוכל להעריך את סיכויי התביעה שלכם ולהציע את הדרך המשפטית המתאימה ביותר עבורכם. פנו אלינו בטלפון: 077-231-4932.

 

 

תמונה של עו"ד יוסי טולדנו
עו"ד יוסי טולדנו

מומחה משפטי בתחום נזקי גוף ורשלנות רפואית. ייצג בעבר את הממסד הרפואי ועל שמו רשומים הלכות ופסקי דין רבים בתחום זה. ממקימי משרד עורכי הדין שטובר & טולדנו בירושלים.

שאלות ותשובות בנושא של רשלנות רפואית בפרוגסטרון

רשלנות רפואית בטיפול בפרוגסטרון יכולה להתרחש כאשר הרופא אינו פועל לפי הסטנדרטים הרפואיים המקובלים. זה עשוי לכלול:

מתן פרוגסטרון במינון שגוי.
אי מעקב אחר תגובת המטופלת לטיפול.
התעלמות מסימנים המעידים על תופעות לוואי חמורות.
שימוש בפרוגסטרון במקרים שאינם מתאימים מבחינה רפואית, כמו מצב שבו יש סיכון לקרישי דם.
בדיקת רמות פרוגסטרון נעשית באמצעות בדיקת דם, בדרך כלל במהלך המחצית השנייה של המחזור החודשי (בשלב הלוטאלי). הבדיקה מסייעת להעריך האם יש ביוץ, לזהות סיבות לאי פריון או לעקוב אחר הריון מוקדם. תוצאות חריגות עשויות להעיד על בעיות הורמונליות או מצב רפואי שדורש טיפול.

תופעות לוואי חמורות שעלולות להיגרם כוללות:

קרישי דם המסכנים חיים (תסחיף ריאתי או פקקת ורידים).
פגיעה בתפקוד הכבד.
סיכון מוגבר לסרטן רירית הרחם אם לא ניתן טיפול מתאים במקביל.
תגובות אלרגיות חמורות.
רשלנות מתרחשת כאשר הרופא אינו מזהיר את המטופלת מפני סיכונים אלו או אינו נוקט צעדים למניעתן.
בין המקרים הנפוצים ניתן למנות:

מתן טיפול הורמונלי לנשים עם היסטוריה רפואית של קרישי דם, ללא התחשבות בסיכון.
אי זיהוי בזמן של תופעות לוואי מסכנות חיים, כמו עלייה בלחץ הדם או כאבים בחזה.
טעויות במרשם התרופה, שגרמו למינון יתר ולתופעות לוואי חמורות.
כישלון במעקב אחרי היריון מוקדם שתמך בפרוגסטרון, מה שהוביל לסיבוכים חמורים.
לשיתוף המאמר:
שלום, אני מעוניינ/ת ליצור קשר עם עורך דין מטעם שטובר טולדנו, אשמח לקבל פרטים.