כעורכי דין העוסקים בתחום הרשלנות הרפואית, אנו נתקלים במקרים לא מעטים שבהם אבחון מחלת כליות איחר להגיע או היה לקוי, מה שגרם להחמרה ניכרת במצבם הרפואי של מטופלים שיכלו להימנע ממנה לו היו מאובחנים בצורה מדויקת יותר ובשלב מוקדם יותר של מחלתם. כאשר מדובר על רשלנות רפואית באבחון מחלות כליה, עולות כמה שאלות חשובות: מה נחשב לאבחון רשלני של מחלת כליות? מה הנזק שעלול להיגרם למטופל כתוצאה מאבחון רשלני של מחלת כליה? מהן הזכויות של מטופל שנפגע מרשלנות רפואית באבחון מחלת כליות, ומה האפשרויות העומדות בפניו? בשורות הבאות נשתדל לענות על שאלות אלו ונוספות, כדי להעניק לכם מבט מעמיק יותר על הסוגיה.
מה יכול להיחשב בתור רשלנות רפואית באבחון מחלת כליה?
מחדלים רפואיים באבחון מחלות בכלל ובאבחון מחלת כליות בפרט, יכולים להתבטא במגוון צורות, כגון אי-ביצוע של בדיקות מתבקשות לאבחון מחלת כליות, טעות בפענוח תוצאות בדיקות שהצביעו על קיומה של מחלת כליות, אי-התייחסות לתלונות ולתסמינים המעידים על מחלת כליות, אבחון מאוחר מדי של מחלת כליות או אבחון שגוי של הבעיה הרפואית.
בהקשר של רשלנות רפואית באבחון מחלת כליה, גם אי הפנייה של המטופל לייעוץ נפרולוגי במקרים המתאימים עשויה להיחשב להתנהלות רשלנית. במשרדנו טופלו מקרים שבהם בדיקות דם או שתן של מטופלים הצביעו על תפקוד לקוי של הכליות, אך הרופא המטפל לא הפנה אותם לרופא נפרולוג לצורך בירור הממצאים, אבחנה מדויקת וקביעת תוכנית טיפולים מיטבית.
✨טיפ הזהב ✨
אם אתם חשים שמצב הכליות שלכם לא טופל נכון בגלל רשלנות רפואית, אל תמתינו עם פנייה לקבלת סיוע משפטי! קיימת תקופת התיישנות של עד 7 שנים על הגשת תביעה בגין נזקי גוף. ככל שתפעלו מוקדם יותר, כך יגדלו הסיכויים שתוכלו לתבוע בהצלחה את הפיצויים המגיעים לכם. |
חשוב להבין כי קביעת קיומה של רשלנות רפואית באבחון מחלת כליות, דורשת את חוות דעתו של רופא מומחה בתחום מחלות כליה ודרכי השתן, שיעיד כי בנסיבות העניין, התנהלות הרופא הנתבע חרגה מסטנדרט הזהירות המקובל בקרב רופאים סבירים מומחים בתחום זה.
הנזקים שעשויים להיגרם בעקבות רשלנות רפואית באבחון מחלת כליות
כאשר מחלת כליות איננה מאובחנת במועד בשל רשלנות רפואית, עלולים להיגרם למטופל נזקים משמעותיים כתוצאה מהיעדר טיפול או קבלת טיפול חלקי ולא מיטבי:
- החמרה מואצת במצב תפקוד הכליות
- הגעה למצב של אי ספיקת כליות
- התפתחות מחלות נלוות על רקע הפגיעה בתפקודי הכליות
- סבל מיותר, ירידה באיכות חיים
- פגיעה בתוחלת החיים
- נזקים כלכליים, אובדן ימי עבודה או כושר השתכרות
- הוצאות רפואיות מיותרות
אלו הן רק חלק מהפגיעות האפשריות במקרים כאלה. כמובן שככל שהאבחנה מתעכבת יותר, גדל הסיכוי לתוצאות חמורות ונזק בלתי הפיך למטופל.
זכויות מטופלים שנפגעו מרשלנות רפואית באבחון מחלת כליה
מטופלים שמצב בריאותם הורע בשל רשלנות רפואית באבחון מחלת כליות, עשויים להיות זכאים לפיצויים כספיים בגין הנזקים שנגרמו להם. הדבר מחייב הגשת תביעת נזיקין נגד הרופא שהתרשל ו/או נגד המוסד הרפואי שהוא מועסק בו.
הפיצוי הכספי אמור לשקף את מגוון הפגיעות שנגרמו לתובע במקרה הספציפי ועשוי לכלול שיפוי על:
- ירידת כושר השתכרות או אובדן ימי עבודה
- פיצוי על כאב וסבל
- החזרי הוצאות על טיפולים רפואיים וציוד רפואי
- הוצאות עתידיות בגין טיפולים וניתוחים שיזדקק להם בעתיד
- אובדן שנות חיים צפוי לאור המצב הבריאותי
גובה הפיצוי נקבע בסופו דבר לפי מגוון רחב של גורמים ונסיבות בכל מקרה. יש לבחון לעומק את נסיבות האירוע, מידת הנזק, מצבו הרפואי של התובע, גילו, פוטנציאל ההשתכרות שלו ועוד.
לאור המורכבות של תביעות מסוג זה, מומלץ מאוד למטופל שנפגע לפנות לסיוע משפטי מקצועי. עורך דין המתמחה ברשלנות רפואית, יוכל לסייע באיסוף המידע והראיות הנדרשים לביסוס התביעה, להשיג חוות דעת תומכת מרופא מומחה בתחום, להעריך את היקף הפיצויים הספציפיים הצפויים במקרה ולנהל תביעה אפקטיבית בבית המשפט.
מה ייחשב כראייה מוצקה לקיומה של רשלנות רפואית באבחון מחלת כליות?
כדי להוכיח טענה לרשלנות רפואית בהליך משפטי, יש להציג חוות דעת רפואית מנומקת של רופא מומחה למחלות כליה ודרכי השתן. חוות דעת מסוג זה תפרט את הפעולות שהיה על הרופא הנתבע לנקוט בהתאם לסטנדרט הרפואי המקובל, ואת ההבדלים המהותיים בין התנהלות הרופא בפועל לבין אופן ההתנהלות שמצופה מרופא סביר בעל מומחיות דומה בנסיבות המקרה.
לא פחות חשוב, המומחה יתייחס בחוות דעתו לשאלה האם ההתרשלות הרפואית היא שהביאה לנזקים או לפחות תרמה תרומה ממשית להיווצרותם או החמרתם.
כדי שחוות הדעת הרפואית תתקבל בבית המשפט, יש להקפיד על מינוי רופא מומחה בעל הסמכה וניסיון מוכח בתחום הספציפי בו עוסקת התביעה. אנו, מסתייעים בקביעות ברופאים מומחים מהמובילים בתחום רפואת הכליות, עם ניסיון רב בחוות דעת רפואית במקרים של רשלנות רפואית.
רשלנות רפואית באבחון מחלת כליה – סיכום
ניתן לראות כי רשלנות רפואית באבחון מחלות כליה היא נושא סבוך ומורכב, עם השלכות פוטנציאליות מרחיקות לכת על בריאותם של המטופלים שנפגעו ממנה. כעורכי דין העוסקים בתביעות רשלנות רפואית באבחון מחלות כלייה כבר שנים ארוכות, במשרדנו – שטובר- טולדנו, אנו נחשפים למקרים לא פשוטים בהם אבחון שגוי או מאוחר מדי של מחלת כליות גרם לנזקים משמעותיים וסבל כבד למטופלים.
אנו כאן ללוות אתכם בתהליך המשפטי, דברו איתנו 077-231-4932.