משרד עורכי דין שטובר טולדנו לוגו
לייעוץ משפטי חייגו:
077-231-4932

8.5 מיליון שקל להורי ילדה שנולדה עם פיגור

במשרדנו, משרד עורכי הדין שטובר טולדנו המתמחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בהריון ובלידה, אנו נתקלים לעתים קרובות במקרים מורכבים ומצערים. אחד המקרים המשמעותיים שהגיעו לפתחנו עסק בזוג הורים ממזרח ירושלים, אשר נאלצו להתמודד עם הולדת בתם עם פיגור שכלי קשה כתוצאה מאי הפניה לייעוץ גנטי במהלך ההיריון.

 

רקע המקרה: מעקב היריון שגרתי שהסתבך עקב אי הפניה לייעוץ גנטי

מקרה זה, התרחש בתחילת שנות ה-2000. האם עברה מעקב היריון שגרתי בקופת חולים כללית, כאשר במהלך השליש האחרון להיריון החלו להופיע סימנים מדאיגים. המדדים הצביעו על האטה חמורה בקצב גדילת העובר, נתון שהיה אמור להדליק נורות אזהרה אצל הרופא המטפל.

למרות הנתונים המדאיגים, הרופא המטפל לא הפנה את בני הזוג לייעוץ גנטי דחוף. במקום זאת, הוא הסתפק בהנחיה לבצע בדיקת אולטרסאונד להערכת משקל בלבד. זוהי נקודת המפתח בתיק זה – אי הפניה לייעוץ גנטי, שהייתה עשויה לשנות את מהלך חייהם של בני הזוג ובתם.

ההתמודדות המשפחתית עם המצב

ההורים, למרות הקושי העצום, בחרו לגדל את בתם בבית באהבה ובמסירות. הם סירבו לשקול את האפשרות של שליחתה למוסד, ובמקום זאת הקדישו את חייהם לטיפול בה. מצב זה, כפי שאנו רואים לעתים קרובות במקרים של אי הפניה לייעוץ גנטי, משפיע באופן דרמטי על חיי המשפחה כולה.

 

חשיבות הייעוץ הגנטי במקרים של חשד לבעיות התפתחותיות

כמשרד המתמחה בתיקי רשלנות רפואית, אנו מדגישים תמיד את חשיבותו של הייעוץ הגנטי במקרים כאלה. ייעוץ גנטי היה מוביל לביצוע בדיקות מקיפות יותר, כגון בדיקת מי שפיר או דיקור של חבל הטבור. בדיקות אלו היו עשויות לגלות את הפגם הגנטי החמור ממנו סבלה העוברית, ולאפשר להורים לקבל החלטה מושכלת לגבי המשך ההיריון.

הולדה בעוולה: התוצאה הטרגית של אי הפניה לייעוץ גנטי

כתוצאה מאי הפניה לייעוץ גנטי, נולדה הבת עם פיגור שכלי והתפתחותי קשה. האבחנה נעשתה כמה חודשים לאחר הלידה, כאשר התברר שהילדה סובלת ממגבלות קשות. היא אינה יוצרת קשר עין, אינה עצמאית בפעולות היומיום, ונזקקת לסיוע מתמיד בהליכה, אכילה ורחצה.

 

על ההליך המשפטי והגשת תביעת רשלנות רפואית כנגד קופת החולים

כארבע שנים לאחר הלידה, פנו ההורים למשרדנו לייעוץ משפטי. לאחר בחינה מעמיקה של המקרה, החלטנו להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד שירותי בריאות כללית. הטענה המרכזית בתביעה הייתה אי הפניה לייעוץ גנטי למרות הסימנים המדאיגים שהתגלו במהלך ההיריון.

 

טענות ההגנה של קופת החולים

קופת החולים טענה מצדה כי מעקב ההיריון בוצע בהתאם לנהלים המקובלים, תוך שימוש בעקומת גדילה משנת 1984. לפי עקומה זו, טענו, העובר היה רק מעט מתחת לאחוזון ה-10, מה שלא הצדיק חשד לפיגור בהתפתחות.

אולם, כפי שטענו בבית המשפט, הייתה קיימת דאז אסכולה משמעותית שפעלה לפי עקומות גדילה עדכניות יותר, אשר היו מצביעות על סיכון גבוה למומים. טענו כי היה על הרופא ליידע את ההורים לגבי קיומן של גישות שונות ולהציע אפשרות של אי הפניה לייעוץ גנטי.

 

פסיקת בית המשפט: הכרה ברשלנות הרפואית במקרה הנדון

לאחר דיונים ממושכים, קבע בית המשפט המחוזי בירושלים כי אכן הייתה רשלנות מצד קופת החולים. השופט ארנון דראל קבע כי היה על הרופא לעבוד לפי עקומת הגדילה העדכנית משנת 1991, אשר הייתה מצביעה על סיכון גבוה למום ומחדדת את הצורך בייעוץ גנטי.

יתרה מזאת, השופט ציין כי גם בהתעלם מהשוני בעקומות הגדילה, עמדו בפני הרופא מספר נתונים מדאיגים נוספים שחייבו התייחסות זהירה יותר ועריכת בדיקות מקיפות ותכופות יותר.

 

הפיצוי כנגזרת של הכרה בסבל המשפחה

בית המשפט קבע כי הילדה נותרה עם 100 אחוזי נכות לכל חייה, וקיבל את עמדת ההורים כי עדיף לטפל בה בבית. כתוצאה מכך, נפסק פיצוי בסך של כ-8.5 מיליון שקל לטובת המשפחה. סכום זה נועד לכסות עוגמת נפש, הפסדי שכר, תלות בעזרת הזולת והוצאות רפואיות.

 

8.5 מיליון שקל להורי ילדה שנולדה עם פיגור
8.5 מיליון שקל להורי ילדה שנולדה עם פיגור

לקחים ומסקנות מהמקרה

מקרה זה ממחיש את החשיבות הקריטית של הפניה לייעוץ גנטי במקרים של חשד לבעיות התפתחותיות בעובר. הוא מדגיש את הצורך בערנות מצד הרופאים המטפלים ואת החובה לעדכן את ההורים בכל המידע הרלוונטי, גם אם מדובר בגישות שונות או במקרים גבוליים.

כמשרד עורכי דין המתמחה ברשלנות רפואית, אנו רואים חשיבות רבה בהעלאת המודעות לנושא זה. אנו קוראים לרופאים ולמוסדות הרפואיים בישראל להקפיד על מעקב צמוד ודקדקני אחר התפתחות העובר, ולא להסס להפנות לייעוץ גנטי במקרים של ספק.

 

לסיכום

סיפור מקרה זה של אי הפניה לייעוץ גנטי מדגים את ההשלכות הטרגיות שעלולות להיות לרשלנות רפואית בתחום ההיריון והלידה. משרד עורכי הדין לרשלנות רפואית – שטובר וטולדנו, פועל לסיוע לנפגעי רשלנות רפואית ולעשיית צדק למענם.

אם אתם או יקיריכם נתקלתם במקרה דומה של אי הפניה לייעוץ גנטי או כל מקרה אחר של חשד לרשלנות רפואית בהריון או בלידה, אנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם משרדנו. צוות עורכי הדין המנוסה שלנו ישמח לסייע לכם בהבנת זכויותיכם ובמימושן המיטבי.

לקריאת הסיפור המלא באתר Ynet – לחצו כאן.

 

 

זקוקים לייעוץ משפטי?
השאירו לנו פרטים וניצור קשר

כתבות נוספות

הרופאים ב'העמק' לא זיהו את הזיהום בזמן - והיולדת מתה
הרופאים ב'העמק' לא זיהו את הזיהום בזמן – והיולדת מתה
תביעה תושבת ירושלים הגיעה ללידה בשערי צדק ויצאה סיעודית - שטובר וטולדנו
רשלנות רפואית בלידה והולדה בעוולה: כיצד ניתן לקבל פיצויים על הנזק?
הוריו של הילד בן החמש שטבע למוות בבריכה תובעים בטענה להתרשלות
הורי הילד שטבע – נגד המלון: "שהה דקות ארוכות בקרקעית ולא שמו לב"
640 אלף ש' לקשיש שעבר ניתוח כושל בברזילי- שטובר וטולדנו
640 אלף ש' לקשיש שעבר ניתוח כושל בברזילי
תפריט
שלום, אני מעוניינ/ת לייצור קשר עם עורך דין מטעם שטובר טולדנו, אשמח לקבל פרטים.